Date

2024 nov 26

Time

08:00 - 22:00

Lezing: Neurospicy in een gewone wereld. Strategieën en ondersteuning in het dagelijks leven met AD(H)D.

Na het succes van de eerste avond over AD(H)D, gaan we nu een stapje verder.

AD(H)D is een onderwerp waar je steeds meer over hoort, maar toch blijft het vaak onduidelijk wat het écht betekent, en vooral hoe het het dagelijks leven beïnvloedt.

Tijdens deze vervolgavond richten we ons op de aspecten waar we de vorige keer weinig of niet aan toe kwamen: hoe ADHD zich uit in het dagelijks leven, welke (onbewuste) strategieën neurodiverse of ‘neurospicy’ mensen inzetten om hiermee om te gaan en welke behandelings- en ondersteuningsopties er zijn.

Lien De Clercq, ervaringsdeskundige en coach bij ‘De Prikkeling’, zal opnieuw een boeiende avond verzorgen.

Dit keer duiken we dieper in op de praktische kant van ADHD: van manieren om wat meer grip kan krijgen op dagelijkse ‘routines’ tot de verschillende pijlers van behandeling, waaronder medicatie en andere vormen van ondersteuning.

Lien zal ook ingaan op herkenbare situaties en waardevolle tips delen die het leven als neurodivers persoon een beetje makkelijker kunnen maken.

Of je er de vorige keer bij was of niet speelt geen rol: deze avond staat open voor iedereen. Heb je zelf (een vermoeden van)  AD(H)D, kom je ermee in aanraking in je omgeving of wil je gewoon wat meer inzicht willen in dit toch wel ‘hot topic’? Dan is deze avond zeker iets voor jou. Voorkennis is niet nodig; nieuwsgierigheid wel!

Kom ontdekken hoe ADHD het dagelijks leven beïnvloedt en welke stappen je kunt zetten om hiermee om te gaan. Deze avond is dé kans om meer te leren over hoe neurospicy mensen hun weg vinden in een neurotypische wereld.

Wees welkom op dinsdag 26 november en breng al je vragen mee!

PRAKTISCH

Een Broeiavond in De Broeikas dat is inspireren en geïnspireerd worden in cocreatie met elkaar! Om de zoveel tijd gaan mensen van ‘De Broeikas Community’ in dialoog met het brede netwerk van De Broeikas en vandaag is het de beurt aan Lien De Clercq!

Welkom op dinsdag 26 november 2024 vanaf 19.30, de lezing start om 20u. Nadien is er nog ruimte om vragen te stellen en na te praten bij een sapje, een biertje of een wijntje. Je kan inschrijven via mail naar info@debroeikas.be.

Prijs: 15 EUR per persoon, 10 EUR voor vennoten, gratis voor leden. Bedrag vooraf overschrijven op BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas, met vermelding van ‘Broeiavond 26 november’.

Adres: Klein-Heidestraat 28e, 3370 Neervelp/Boutersem.

Aandacht! Parkeer je wagen NIET in de straat maar op de carpoolparking aan de E40. Samen houden we het dorp autoluw. Kom je met de fiets dan kan je die veilig achterlaten in onze fietsenstalling aan de ingang.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *